Радев се вбеси! Тежки думи за армията

Кое в партиите ядоса президента

Радев се вбеси! Тежки думи за армията | StandartNews.com

Президентът за пореден път потвърди позицията си и обясни защо е против да даваме оръжие за Украйна. По думите му  не сме в състояние да отделим от запасите на армията в момента, а и няма да получим нищо в замяна. 

Той призова политическите сили, които настояват за това, първо да обяснят откъде и кога ще намерят пари и въоръжение на мястото на нашето старо, което евентуално бихме дали за украинската армия.

"Недопустимо е в тази сложна среда за сигурност немалка част от партиите да гледат на Въоръжените ни сили не като гарант за териториалната цялост и сигурността на страната, а като на донор за Въоръжените сили на Украйна.

„ Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за българската армия - как веднага тя трябва да си даде своите оръжия", заяви президентът Румен Радев на годишната конференция на началника на отбраната и след като адмирал Емил Ефтимов представи анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

По думите му "тази мантра", че с даване на старо руско въоръжение, като ще получим ново в замяна, че ще си решим проблемите с превъоръжаването, е дълбоко несъстоятелна.

Радев обясни, че дори и да получим в замяна ново въоръжение, то ще е безкрайно недостатъчно за нуждите от превъоръжаване на Въоръжените ни сили, като добави, че "този прозорец е вече затворен".

Като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили съм длъжен да настоявам отбранителният потенциал на Българската армия не да се отслабва в тази сложна обстановка, а да се съхранява и развива", каза държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай