Петък,

Радев: Кризата в Украйна създава заплаха за сигурността в България

От: Агенция Стандарт -
175
Радев: Кризата в Украйна създава заплаха за сигурността в България
A
A
A

"Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но и за цяла Европа. Това е криза с глобални измерения, тъй като диалогът се води на ниво НАТО-Русия. България е част от усилията за решаване на тази криза. Не може да има военно решение, трябва да се търси решение по дипломатически път". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предава "Дарик".

"Все още морално остарялата техника е проблем. Все още има проблеми с липсата на достатъчно на личния състав, въпреки предприетите стъпки за вдигане на мотивацията, за издигане на престижа на военната професия, продължава да имаме много незаети места. Въпреки това успехите са налице – продължава участието в редица военни учения, продължава планирането и изграждането на нови бойни способности, с поддържане на стара бойна техника", коментира Радев по отношение на състоянието на въорежените ни сили.

Той поздрави началника на отбраната и екипа му за обективния и всеобхватен анализ какво е свършено и какво трябва да се предприеме в бъдеще относно състоянието на Българската армия.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички