Неделя,

Радев: Има политици, готови да рискуват бъдещето на България

От: Агенция Стандарт -
147
Радев: Има политици, готови да рискуват бъдещето на България
A
A
A

"Войната е най-зловещият враг на труда" Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията по повод 1 май -Световния ден на труда и Международната работническа солидарност .

"Опустошението разрушава съзиданието, граденото с векове изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии, цели градове са в руини", посочи държавният глава.

"България вече понася косвени щети от тази война от енергетиката и икономиката. Ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността. Рискът да ескалира войната кат общоевропейска или дори световна е реална. Нашата родина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка - да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели. Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си", заяви той.

"В тези времена на изпитания наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите на войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят спасение, които търсят от този братоубийствен конфликт. Наш дълг е да не позволим въвличането на родината във войната, да не се поддаваме на милитиристичните призиви, с които започва всяко кръвополитие, да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас, да не позволим политически шарлатани да ги използват за своя употреби", апелира Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички