Радан обяви война на Бойко

Радан обяви война на Бойко | StandartNews.com

Кънев надъхвал своите преди конгреса, страхувал се Москов да не му вземе партията

Обичам го много, но трябва да се изясни със себе си, отговори премиерът

Открита война на премиера Бойко Борисов обяви управляващият опозиционер Радан Кънев. Той обвини Борисов в лъжа заради изявлението му, че две от трите големи съдилища се управляват от ДСБ. "С г-н Лозан Панов аз се запознах онзи ден на прием в американското посолство по случай пристигането на новия посланик. Дори не го бях виждал преди това. Г-н Калоян Топалов (шефа на СГС - б.р.) продължавам да не познавам лично", обясни Кънев от Фейсбук.

Това, което истински ме тревожи, е, че все повече съдии се обвързват с една политическа сила - ДСБ", каза във вторник Борисов в интервю за Медиапул. И допълни: "ДСБ е като двуглава ламя - едната ламя е в бордовете на фирми и в управлението, а другата иска да узурпира съдебната власт. От трите големи съдилища две пряко ги ръководи ДСБ".

"Бойко, който лъже, не е Бойко, когото познавам", продължи и в кулоарите на парламента днес атаката си Кънев. "Борисов умееше добре да манипулира публиката, без да изрича преки лъжи", заяви Радан. "Но загубата на това умение лишава България от силен политически лидер за добро или лошо", изрецитира лидерът на ДСБ.

Във фейсбук Кънев добави, че разбрал "с немалко тъга, че премиерът обявява за свой основен и може би единствен враг ДСБ и РБ". И заяви: "Тъжна е ролята на балансьора", визирайки констатацията на Борисов, че ГЕРБ изпълнява тази роля в НС. Радан Кънев обяви, че ще иска личен разговор с премиера, за да изяснят отношенията си.

"Радан Кънев го обичам много, но реформаторите трябва да станат наясно със себе си, защото действително имат раздвоение", отговори Борисов. Според него в поведението на лидера на ДСБ нямало логика. "Един ден отива при президента с Реформаторския блок, а на другия ден казва - "аз съм в опозиция", даде пример Борисов. По думите му има много неизяснени въпроси, чийто отговор би определил мястото на реформаторите. "Част от управлението ли са, или не са? Какво е това поведение от тяхна страна? Това е все едно да направя в парламента опозиция на управлението на ГЕРБ. Няма логика в това, което правят", подчерта премиерът. Той допълни още, че Радан Кънев обикалял от сутрин до вечер по медиите и коментирал само и единствено ГЕРБ. "Всеки ден единствено ГЕРБ му е в устата и аз затова му отговорих. Да сте го чули да говори за БСП нещо?", запита Борисов.

Изненадани от поредната персонална атака на Кънев, от РБ и ГЕРБ отказаха да коментират официално твърденията на шефа на ДСБ. Депутат от партията му обаче иронично заяви: "Аз се занимавам само със сериозни неща, с такива не". От средите на реформаторите са убедени, че Радан Кънев прави опит да надъха съпартийците си преди конгреса в неделя. Лидерът на ДСБ е заплашил, че ако не получи подкрепа, ще подаде оставка. Оплаквал се, че бившият му заместник Петър Москов обикаля страната, привлича последователи и му оспорва властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай