Протестът на Възраждане порасна. Костадинов видя куклено шоу

По думите му проблемът е липсата на диалогичност с правителството

Протестът на Възраждане порасна. Костадинов видя куклено шоу | StandartNews.com

Лидерът на Възраждане д-р Костадин Костадинов изнесе подробности за новия протест, който стяга партията му.

Протестът не е фокусиран само върху отпадането на зеления сертификат, ще протестираме за нормален начин на управление на държавата. Искаме отпадане на всички ограничителни мерки. Работната група за COVID сертификатите на практика вече не съществува. Нейното функциониране беше забавено отново по вина на правителството с около 2 седмици. Обявихме, че след като нямаме обратна връзка с правителството сме принудени отново да излезем на улицата на протест, каза в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "Възраждане".

По думите му проблемът е липсата на диалогичност с правителството.

"Става въпрос за политическа диверсия. Проблемите се създават от политиците и трябва да бъдат решавани от политиците. Сегашното управление е като късния ГЕРБ, управлението е куклено шоу. Ние сме длъжни да помагаме на правителството, предлагайки му решения, които той да изпълни", допълни Костадин Костадинов.

Според него се отвлича вниманието на хората, затова че цените на тока, горивата и газта скачат, има рекордна инфлация, цената на хляба стигна 2 лева - тези проблеми трябва да бъдат решени.

Костадин Костадинов коментира отношенията между прокуратурата и правителството така:   "Няма желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев. Гешев трябва да бъде отстранен с промяна в Закона за съдебната власт. Като че ли има страх от сблъсък между тези институции. Ако Кирил Петков смята, че Гешев трябва да бъде отстранен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи и всички, които могат да дадат реална информация, които да изкарат доказателства, след което ги предава на Гешев и казва, че това е основание той да бъде премахнат, ако трябва отиди и го арестувай", добави Костадин Костадинов.

Според него новото ръководство на "Булгаргаз" не е промяна в модела на управление, а промяна в личности. "Сменяме техния човек с нашия човек. Не виждаме реформи в управлението. Пенсионната ни система на практика е фалирала, ще внесем предложение за реформа в пенсионната система", каза още Костадин Костадинов.

Във връзка със свикването на КСНС при президента относно случващото се на украинско-руската граница Костадин Костадинов заяви: "Няма конфликт между Русия и Украйна, проблемът е, че не можем да гарантираме националната си сигурност, собствената си териториална цялост. Трябва да има референдум за членството на България в НАТО. Българската армия има нужда от възстановяване и превъоръжаване".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай