Протест на „Атака” пред сградата на МВР в столицата

Протест на „Атака” пред сградата на МВР в столицата | StandartNews.com

София. Протест на „Атака" пред сградата на МВР в столицата. Над 70 симпатизанти на партията стачкуват заради проблемите с бежанците и нелегалните емигранти в страната.

Демонстрантите изразяват възмущението си от бездействието на МВР по проблема с нелегалните бежанци, обясни лидерът на „Атака" Волен Сидеров, цитиран от „Фокус". Той каза още, че отправя предупреждение към вътрешния министър Цветлин Йовчев да промени своята политика към нелегалните имигранти.

Повод за протеста е нападението над 20-годишно момиче в центъра на София в събота. „Вие ги храните, те ни колят", „Атака": Незабавно експулсиране на всички пришълци", „Йовчев, Вики е жертва на твоята политика", „Не ги настанявайте, а ги отстранявайте", пише на плакатите на протестиращите.

За незабавно затваряне на българската граница и експулсиране на всички нелегални емигранти настояват протестиращите. „Тези, които ги наричат бежанци, показаха истинското си лице – те са убийци", казва още Волен Сидеров по повод проблема с бежанците.

"Росен Плевнелиев нарушава закона, като не свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по проблемите с нелегалните емигранти. Той е длъжен да го свиква на всеки три месеца. Очевидно се страхува от мен, че ще му задам някои въпроси. Няма да питам как е купил имотите в Гърция, обещавам. Но КСНС трябва да се свика колкото се може по-скоро, защото става въпрос за много сериозни теми", заяви Сидеров. Ако президентът продължава да нарушава закона, и не свиква съвета, ще си заслужи импийчмънт, заяви той.

Според Сидеров Кристалина Георгиева заслужава бламиране от българското правителство, заради изказванията си по темата с бежанците. "Трябва да бъде поискано нейното отзоваване", каза Волен Сидеров. "Тя дава безумни съвети - да се приемат колкото се може повече пришълци и така щяла да се оправи демографската картина."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай