Промяната отхвърля "Габровски", потрива ръце за реванш

Зад експертните кабинети обикновено стои нечия друга политическа воля

Промяната отхвърля "Габровски", потрива ръце за реванш | StandartNews.com

От "Продължаваме промяната" напомниха, че ГЕРБ-СДС и ДПС са виновни за падането на правителството на Кирил Петков и виждат един вид отговор на тази стъпка отпреди няколко месеца.

ПП няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ, заяви от парламентарната трибуна председателят на групата Андрей Гюров.

По думите на Гюров зад експертните кабинети обикновено стои нечия друга политическа воля. Той добави, че експертното правителство, посочено от Габровски, е параван, зад който се крият интереси на различни коалиции по интереси. Готови сме да подкрепяме отделни политики, важни за страната и българските граждани, подчерта Гюров. По-скоро важни за този кабинет са местните избори, смятат обаче от ПП.

Вие от ГЕРБ-СДС и ДПС свалихте кабинета "Петков", хвърлихте страната в политическа несигурност и предизвикахте предсрочни избори, продължи Андрей Гюров. Той посочи, че преди една година правителството на Промяната се е заклело в тази зала. Това беше правителство, което се сформира, за да създава мечти и надежди, а не да ги отнема, подчерта председателят на парламентарната група на ПП. Поемахме отговорности и ги решавахме, въпреки липсата на градивна опозиция, изтъкна той. Обещахме да свалим модела ГЕРБ-ДПС, не защото мразим някого, а защото обичаме България, обяви Андрей Гюров.

Не искаме да имаме нищо общо с вас, няма да имаме нищо общо с вас, вие сте нашият основен политически опонент, репликира го Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай