Сряда,

Прокуратурата отговори на Петков. Кога разпитват премиера?

От: СТАНДАРТ -
608
Прокуратурата отговори на Петков. Кога разпитват премиера?
A
A
A

Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на прокуратурата. Това съобщи държавното обвинение във фейсбук страницата си в отговор на брифинга на премиера Кирил Петков. Министър-председателят даде пресконференция, за да зададе публично серия въпроси на главния прокурор Иван Гешев - от Барселонагейт и Мата Хари до язовирите и газа.

"Всеки български гражданин следва да спазва Конституцията и законите в Република България.Прокуратурата очаква от министър-председателя Петков и от г-жа Бориславова да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това", заявява прокуратурата. Тя прилага снимка на текстове от Наказателно-процесуалния кодекс.  

Върховна касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка като изпълни в цялост задълженията си, съгласно нормативната уредба на Република България, увериха от държавното обвинение.

От брифинга на Кирил Петков стана ясно, че призовкар е отишъл в МС, за да му връчи призовка - на него и на началник кабинета му Лена Бориславова, за разпит в прокуратурата на 9 февруари. Повод е огласения от Петков по време на срещата му с Гешев списък с имена и прякори, по които премиерът твърди, че прокуратурата не работи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички