Прокуратурата отговори на Петков. Кога разпитват премиера?

Държавното обвинение припомни на Кирил Петков Наказателния кодекс

Прокуратурата отговори на Петков. Кога разпитват премиера? | StandartNews.com

Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на прокуратурата. Това съобщи държавното обвинение във фейсбук страницата си в отговор на брифинга на премиера Кирил Петков. Министър-председателят даде пресконференция, за да зададе публично серия въпроси на главния прокурор Иван Гешев - от Барселонагейт и Мата Хари до язовирите и газа.

"Всеки български гражданин следва да спазва Конституцията и законите в Република България.Прокуратурата очаква от министър-председателя Петков и от г-жа Бориславова да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това", заявява прокуратурата. Тя прилага снимка на текстове от Наказателно-процесуалния кодекс.  

Върховна касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка като изпълни в цялост задълженията си, съгласно нормативната уредба на Република България, увериха от държавното обвинение.

От брифинга на Кирил Петков стана ясно, че призовкар е отишъл в МС, за да му връчи призовка - на него и на началник кабинета му Лена Бориславова, за разпит в прокуратурата на 9 февруари. Повод е огласения от Петков по време на срещата му с Гешев списък с имена и прякори, по които премиерът твърди, че прокуратурата не работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай