Професор извади жълт картон на македонците! Предупреждението

Какво каза Ана Кочева по деликатната тема

Професор извади жълт картон на македонците! Предупреждението | StandartNews.com

Да се проведе мисия "Македония" в ЕС и САЩ. Това предлагат на президента Румен Радев и служебния кабинет от Националния кръг ”За Македония“. 

Една от представителките в него - проф Ана Кочева коментира пред БТВ темата.

"Крайно време е в Македония да разберат, че преговаряйки с ЕС преговарят и с България. Желаейки да се присъединят към ЕС, те желаят да се присъединят към същото това пространство, в което е и България. Пространство на свободно движение на стоки, на капитали, на свобода на медиите - нещо, което липса в Република Северна Македония.

На спазване на човешките права - нещо, което по отношение на македонските българи не е налице, и надяваме се, че този случай с Християн Пендиков, който е поредният, ще бъде наистина последен.

И подобни прояви на поведението на омразата, защото езикът като че ли беше с мед да го намажеш на фона на това, което се случи впоследствие, ще бъдат в историята. Нещо, което за съжаление аз все още не мога себе си да убедя, че ще продължи така, камо ли обществото.

Все пак в Македония има и различни гласове от тези, които преобладават. Опасявам се, че ситуацията може да стане още по-тревожна, ако ,Македония изпадне в предизборна ситуация и ако опозицията спечели изборите. Защото тогава преговорите ще бъдат натикани в задънена улица", смята тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай