Професор издаде тайната! Как ще се чистят ментетата в НС

Какво е мнението на Антоанета Христова

Професор издаде тайната! Как ще се чистят ментетата в НС | StandartNews.com

Според политическият анализатор проф. Антоанета Христова може би не е лоша идея 4-процентната бариера за влизане в парламента да се вдигне още. 

"Вижда се, че "Продължаваме промяната" по никакъв начин не са желан партньор, че към тази партия има недоверие от страна и на другите партии в парламента, а и на членове на ПП, и на "Демократична България". Вероятността за успех на третия мандат е 4-5%. Отива се към избори", коментира тя пред БНР.

И подчерта, че управленската декларация на ПП е имала предизвестен неуспех.

Тя допълни, че президентът е влязъл в обувките на собствената защита и се представя като образ, който подава ръка:

"Но когато си направил такова разделение между политическите сили, не може да очакваш, че лесно ще си протегнат ръка. Всичко е театър и си личи".

По думите й трябва да се променят условията на играта и трябва да се вдигне бариерата за влизане в парламента. 

"Така хора, събрани от кол и въже, ще се изчистят от парламентарната среда. Качеството в парламента стана много ниско и то трябва да бъде подобрено, а това може да стане чрез изработване на елити", смята Христова.

Според политическия анализатор БСП ще получи третия мандат.

"Президентът вижда себе си като човек, избран предимно от левицата. И това ще бъде жест към левите избиратели. Фактът, че за трети път Корнелия Нинова няма да може да състави правителство, ще изиграе негативна оценка за нея като лидер. И двете неща са в плюс за президента Румен Радев", смята политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай