Проф. Вълчев подкрепи Герджиков

Той е много сериозен преподавател, академичен човек, солиден учен, категоричен е деканът

Проф. Вълчев подкрепи Герджиков | StandartNews.com

Проф. Герджиков е една добра кандидатура за президент. Той е много сериозен преподавател, академичен човек, солиден учен, диалогичен във всички свои превъплъщения през годините.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“.

„С кандидатурата му ще се получи истинска кандидатпрезидентска надпревара. Много е важно да се опитаме да отделим парламентарните от президентските избори и да няма „партийно запалянковско нахъсване“ тогава, когато избираме президент. Проф. Герджиков може да даде такъв тон“, добави той.

По думите на Вълчев през последните години, тук и ГЕРБ имат вина, се научихме никой от управляващото общество да не казва „извинявайте“. Това е най-елементарното и естествено нещо, коментира той по случая с канадското гражданство на Кирил Петков.

„Уважението към правилата е важно“, добави той.

„Миналият понеделник етичната комисия на Софийския университет излезе със становище, което доста подробно проследява какви са съответствията между един дисертационен труд на един наш колега и книгата на друг наш колега. Докладът е публикуван и представен на ректора, като той ми изпрати искане и по силата на наредба, според която, когато са налице данни за плагиатство, ние не сме установили данни за плагиатство в дълбочина, но има такива данни. Съответно факултетен съвет от трима души прави втора проверка и на базата на тяхното становище се предлага на ректора дали да бъде предотвратено трудовото правоотношение на нашия колега“, обясни подробно процедурата Вълчев.

В петък обаче Петър Илиев е депозирал заявление за прекратяване на своето трудово правоотношение със Софийския университет. Не е изработил едномесечното си предизвестие и е депозирал една заплата.

„В съвременния свят всеки един пишеш човек трябва да бъде много внимателен, когато представя своите произведения и да бъде много коректен, защото много лесно се установяват подобни неща“, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай