Проф. Михаил Константинов нареди парламента. Голямата изненада е второто място

ГЕРБ качва малко, ПП-ДБ падат с много, гласи прогнозата

Проф. Михаил Константинов нареди парламента. Голямата изненада е второто място | StandartNews.com

Топ математикът проф. Михаил Константинов направи прогноза коя партия колко депутати ще има след парламентарните избори на 9 юни и наредин следващото Народно събрание.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма изненада от проф. Константинов. Две нови партии в парламента

ГЕРБ качва малко, ПП-ДБ падат с много, гласи прогнозата на проф. Константинов.

Според математика ГЕРБ ще се преборят за 70 народни представители, ДПС, ПП-ДБ,  и "Възраждане" ще имат по 40, БСП - 30, а ИТН - 20. Но ПП-ДБ може да паднат до 35 депутати и трайно да изпаднат от второто място в класацията на партиите в НС.

Проф. Константинов обаче не изключва в парламента да влязат и още 2 формации - на „Синя България” на Вили Лилков и алтернативната левица на Мая Манолова.

Константинов предположи, че може да се направи управляващо мнозинство от тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и ИТН. По думите му от ПП-ДБ са направили всичко възможно през последните месеци, за да намалят резултата си.

"Полувлизането в Шенген е обидно за България, а конституционните им промени са глупави. Никой не стана да ги похвали. Това, че сме по-богати, е обективен процес и не може да се приписва на един или на друг. За съжаление обаче неравенството у нас е потресаващо. Истинските хора, които страдат, не излизат от вкъщи и са обидно бедни. Те не се разхождат по жълтите павета", каза още Константинов.

Според него, за пореден път да гласуват ще излязат само около 40% от имащите право на глас.

Той коментира още каузата на евродепутата Иво Христов, който вчера предложи България да стане президентска република. Според математика подобен модел няма как да се случи у нас, колкото и хората да не харесват партиите си, показвайки го на изборите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи