Проф. Божинов от ‚Мама и Аз‘: Настояваме за среща с премиера

Той трябва са престане да слуша само “некомпетентни разбирачи” твърдят от клиниката

Проф. Божинов от ‚Мама и Аз‘: Настояваме за среща с премиера | StandartNews.com

Проф. Пламен Божинов: Главчев трябва да ни покани на среща и да престане да слуша само некомпетентни „разбирачи“,  да потъпква закона и да дискредитира държавните регулатори

Защо, г-н Премиер, унижавате ДАНС и прокуратурата и ги занимавате с несвойствени задачи? Така дискредитирате държавните регулатори МЗ, НЗОК, ИАМН и всички министерства, ведомства и агенции, които са съгласували перфектно редовното Решение 318 на МС от 30 април. Отгоре на всичко многократно сам признахте, че то е законно, а сега ДАНС и прокуратурата търсят някакво престъпление в регулаторите, които са работили 2 години, за да стигнат до мотивирано предложение и МС да приеме законосъобразно правилното Решение 318.

По какви причини, г-н Премиер, слушате разни фондации и обществен съвет за изграждане на национална детска болница от държавата, който никъде нищо не е изградил, не знае как се изгражда, а неговите „разбирачи“ постоянно се позовават на общоприети „данни и анализи“ за несъществуваща нужда от нова модерна болница в София, които никой никъде не е признал и приел. Ами те просто участват в блокадата на правото на избор на столичани и потискане на конкуренцията по качество, която ние, законът, Европа и демократичният свят предлагаме. Едновременно чакат финансираща банка да им определи потребностите от легла и нуждите от педиатрична помощ в страната – а данните са в държавната статистика и информационните бази на компетентните държавни органи, регулаторите и легитимните съсловни организации. Всички тези „разбирачи“, без да са лекари, се преструват на „експерти“, преследват еснафски и грабителски интереси и Ви „продават“ лъскави празни опаковки, а ние с колегата доц. Свилен Тодоров лекуваме и консултираме извънредно тежки случаи и аномалии – и затова сме силно възмутени от тази продължаваща бутафория!

Още не сте откликнали на поканата да посетите най-модерната и новопостроена клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ в Плевен, изпратена Ви на 4 май 2024 г. и затова ОЧАКВАМЕ да ни приемете в МС заедно с министъра на здравеопазването и министъра на финансите, както приемате казионните държавни педиатри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай