Проданов в атака! Кой е виновен за цената на кашкавала?

Очакванията му са да убедят повече от 8% от българите да подкрепят левицата

Проданов в атака! Кой е виновен за цената на кашкавала? | StandartNews.com

Христо Проданов посочи като виновник за нарастващите цени служебното правителство и настоя за бързо приемане на нов бюджет за настоящата година.

"Няма как държавата да живее с този бюджет. В началото на 2022 г. кашкавалът беше 15 лв. за килограм, сега струва 30 лв. Служебното правителство е виновно, те носят отговорност, те управляват, не взимат мерки", каза Проданов пред България Он Еър. 

"Дали ще има формула за властта - това ще определят от хората. Ще направим сериозна кампания, всички отчитаме факта умора, апатията, която е настъпила в хората. Това, за което ние настоявахме и ще продължим да настояваме, е, че за България е важно в тази ситуация да има редовно правителство и приоритети, които да се изпълняват", заяви кандидатът за депутат от БСП.

Той подчерта, че увеличението на минималната работна заплата и обвързването ѝ със средната, е било битка на БСП, въпреки че сега всички партии си приписвали заслугата.

"В последните дни на 48-ото НС това беше нашата битка. Както битката по границата беше политическа инициатива на "Продължаваме промяната", ДБ имаха инициатива за увеличаване на прага за регистрация на ДДС. Политическата инициатива беше на различните играчи", каза Проданов.

Кандидатът за депутат посочи, че много преди Радев да се опитва да съветва партиите, от БСП са поканили останалите политически сили в НС на разговори. 

"Тяснопартийните сметки взеха връх и затова на 2 април предстоят избори. БСП направи всичко възможно да ги избегнем, но с 25 народни представители не можем да направим много", смята гостът.

Очакванията му са да убедят повече от 8% от българите да подкрепят левицата. 

"Не вярвам, че само 8% са хората в България, които не подкрепят даването на оръжие за Украйна, не подкрепят, че е важно да купим още 8 изтребителя. Около 600 000 български граждани работят за минимална работна заплата, те трябва да виждат кой защитава интересите им", добави Проданов.

Бившият депутат от левицата е убеден, че партиите са с поглед към местните избори, но подчерта, че също толкова важно е да има редовно правителство.

"То трябва да бъде съставено на базата на нещата, които обединяват партиите. Хората да имат повече доходи, трябва да има ново драстично увеличение на доходите, което да покрива увеличените цени", мотивира се Проданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай