Продължава обсъждането на Закона за МВР

Продължава обсъждането на Закона за МВР | StandartNews.com

София. Депутатите обсъждат Закона за МВР за пореден ден в парламента. Заседанието на народните представители обаче започна със закъснение, тъй като първоначално нямаше кворум и бяха преброени само 119 депутати. После обаче Михаил Миков отчете, че са се регистрирали 190 на брой и дебатите започнаха.

Допълнителна точка за спорния закон поиска Красимир Янков от Коалиция за България. Гледането на закона отново в зала изцяло подрива идеята за плавен преход, каза Веселин Вучков от ГЕРБ, цитиран от БГНЕС. Той обяви, че партията е против идеята за ново гледане на закона. 118 от народните представители обаче гласуваха "за" това Законът за МВР да се гледа в зала, 70 бяха "против" и само един се въздържа.

"Ще гласуваме против Закона за МВР, той не трябва да бъде приеман в предлагания вид. Считаме, че не следва да се приема определено законодателство, което не е в полза на работещите в МВР", каза по-рано Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНР.

Синдикалната федерация на служителите в MВР неколкократно организира протести срещу сега действащия закон, обясни Атанасова и отбеляза, че той е в нарушение на техните права.

Изненадващото гласуване за отлагането на гледането обсъждането на ветото на президента върху Закона за МВР е резултат от договорки между коалиционните партньори, категорична бе депутатката от ГЕРБ.

„Фактът, че „Атака" вчера бяха в пленарна зала, за да осигурят кворум и да поискат гласуване на ветото на президента по Закона за МВР е достатъчно красноречив. Вероятно вече наистина е договорено с мнозинството да се вземе и това порочно решение", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай