Пръкна се нова партия! От кого избягаха

Листите и програмата ще бъдат представени идната седмица.

Пръкна се нова партия! От кого избягаха | StandartNews.com

Собствена партия ще учреди движение "Системата ни убива". От там уточняват, че ще участват на изборите на 2 април. Тъй като процедурата по получаване на регистрация отнема време, движението ще се яви в партньорство с партия-мандатоносител "Български съюз за директна демокрация", с които споделят общи виждания.

В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект, пише БНР.

"Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото".

На предишните избори активистите на движение „Системата ни убива“ участваха като гражданска листа на партия "Изправи се. БГ" на Мая Манолова, която вече е част от обединението "Левицата!". Росен Рашков обясни защо сега няма да подкрепят Манолова:

"Сега ситуацията е по-различна, тъй като "Изправи се. БГ" е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от "Изправи се.БГ" да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия", обясни Росен Рашков.

Листите и програмата ще бъдат представени идната седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай