Президентът връчва мандата днес в 17 часа

Трябва час по-скоро да има кабинет, каза Радев

Президентът връчва мандата днес в 17 часа | StandartNews.com

Трябва час по-скоро да има правителство. Затова ще връча мандата на "Има такъв народ" днес в 17 часа. Това заяви президентът Румен Радев.

Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация, вместо диалог вие чувате атаки към служебните министри, които доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство и е време българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите, добави Радев.

Президентът е на посещение в Плевен днес за тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". След това той се връща в София, като освен връчване на мандат на "Има такъв народ", в Гербовата зала на "Дондуков" 2 ще удостои с орден "Мадарски конник" - първа степен, посланика на Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър за приноса му за развитието и укрепването на двустранните отношения между България и Катар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай