Вторник,

Президентът Радев със силни думи към българската армия

От: Стандарт -
1210
Президентът Радев със силни думи към българската армия
A
A
A

Президентът Румен Радев честити Гергьовден и отправи силни думи по повод деня на българската армия. В личния си профил във фейсбук той написа послание. Ето какво се казва в него:

Уважаеми сънародници,

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост.

Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар.

Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.

Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.

Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България!

Честит празник!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com