Президентът: Трябват реформи за изход от кризата

Президентът: Трябват реформи за изход от кризата | StandartNews.com

Краков. „Няма бутон в Брюксел, с натискането на който да се намери изход от финансовата и икономическата криза, навсякъде са необходими реформи". Това каза президентът Росен Плевнелиев на пресконференцията на държавните глави от групата "Аррайолуш". С нея завърши двудневната среща в полския град Краков, съобщиха от пресцентъра на президентството. За първи път президентът взима участие в подобен формат.

„Гарантирането на финансова стабилност, постигането на растеж и устойчиво развитие трябва да продължат да бъдат сред основните приоритети на държавите в Европейския съюз", каза още Плевнелиев.

Предстоящата през ноември тази година среща на върха по Източното партньорство, бе обсъдена на втория ден от срещата на президентите на България, Полша, Германия, Финландия, Естония, Португалия, Италия и Латвия.

„Европейският съюз е изправен пред голяма отговорност по отношение на страните от Източното партньорство", каза Плевнелиев и уточни, че процесът на асоцииране на държавите от Източното партньорство е продължителен. Той все пак изрази надежда, че през ноември ЕС ще вземе положително решение в подкрепа на Украйна, Молдова и другите страни от инициативата.

Следващата среща на Групата ще се състои през 2014 г. в Португалия. Тогава ще бъде отбелязана 10-годишнината от създаването на формата за диалог на държавните глави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай