Петък,

Президентът: Бъдещето не минава през тръбите за газ

От: Администратор -
2412
Президентът: Бъдещето не минава през тръбите за газ
A
A
A

Бъдещето вече не минава през тръбите за газ, бъдещето е в иновациите, в таланта на една нация, в стратегическото мислене. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на Националния иновационен форум „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България", пише БГНЕС.

По думите му ако няма стратегическо мислене, ще имаме лоши резултати.

Бил Гейтс казва „Модерният начин на живот не е създаден от политиците". С този цитат започна речта си държавният глава.

„Иновацията е истински мотор на развитието и сме само в началото на този процес, в сферата на иновациите няма място за застой. Никой не те чака, светът се движи на много бърза скорост. Динамиката е огромна и изисква обществото, фирмите и институциите да мислят непрестанно за разкриване на иновационния потенциал на всяка държава", посочи президентът.

Той коментира, че иновационната среда в страната се нуждае от подкрепа, за да може да даде своите плодове. Според Плевнелиев, обаче постигнатото до момента не е малко, като IT и аутсорсинг секторът са се превърнали в едни от най-бързо развиващите се сектори в последните години.

„Днес сме решени да успеем, трябва да си вярваме, че сме фактори. Трябва да си повярваме, че сме регионалният център в Югоизточна Европа и сила в сферата на информационните и комуникационни технологии, защото сме такива. Надявам се, че имаме сериозни амбиции, само това ще доведе до резултати", подчерта Росен Плевнелиев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички