Президентът: Бъдещето не минава през тръбите за газ

Президентът: Бъдещето не минава през тръбите за газ | StandartNews.com

Бъдещето вече не минава през тръбите за газ, бъдещето е в иновациите, в таланта на една нация, в стратегическото мислене. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на Националния иновационен форум „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България", пише БГНЕС.

По думите му ако няма стратегическо мислене, ще имаме лоши резултати.

Бил Гейтс казва „Модерният начин на живот не е създаден от политиците". С този цитат започна речта си държавният глава.

„Иновацията е истински мотор на развитието и сме само в началото на този процес, в сферата на иновациите няма място за застой. Никой не те чака, светът се движи на много бърза скорост. Динамиката е огромна и изисква обществото, фирмите и институциите да мислят непрестанно за разкриване на иновационния потенциал на всяка държава", посочи президентът.

Той коментира, че иновационната среда в страната се нуждае от подкрепа, за да може да даде своите плодове. Според Плевнелиев, обаче постигнатото до момента не е малко, като IT и аутсорсинг секторът са се превърнали в едни от най-бързо развиващите се сектори в последните години.

„Днес сме решени да успеем, трябва да си вярваме, че сме фактори. Трябва да си повярваме, че сме регионалният център в Югоизточна Европа и сила в сферата на информационните и комуникационни технологии, защото сме такива. Надявам се, че имаме сериозни амбиции, само това ще доведе до резултати", подчерта Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай