Превозвачите с люта закана. Правят нещо невиждано на 18 май

Браншът непреклонен

Превозвачите с люта закана. Правят нещо невиждано на 18 май | StandartNews.com

Превозвачите с люта закана към кабинета. Те обявиха, че следващите им протести няма да бъдат толкова спокойни, колкото досегашните.

„Накараха ни да се обединим, нещо, което ни беше трудно преди това”, заявиха на специален брифинг Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи и Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

На 18 май те планират да се преустанови целият транспорт в страната.

„До 18 май ще подкрепим всички протести, които се организират от работодателските организации. Очакваме след днешната пресконференция да има натиск към нас На срещата между премиера и БПГА е казано: „Или ще работите по този начин, или ще се направят няколко телефонни обаждания и ще видите вие какво ще стане”, разкриха браншовите лидери.

Очакваме подобно нещо да се случи и сега. Не се плашим, решени сме в действията си. Ще се борим докрай за правата на българския транспортен бизнес и българските граждани, които ще платят сметката, която политиците дават, коментира Йордан Арабаджиев.

Три оставки иска браншът - министъра на финансите Асен Василев, на регионалния министър Гроздан Караджов и на транспортния министър Николай Събев. Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи обясни, че срещи с превозвачите не са провеждани.

"Нито са се срещали с нас, нито сме получили покана от премиера за среща следващата седмица. Нищо от това, което се опитваме да обясним, управляващите не искат или не могат да разберат. Не сме правили среща, не са ни обещавали пари. Ако ние не сме разбрали, а са обещани - нека ги изплатят”, заяви Милтенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай