Петък,

Премиерът за Априлци: Да живеем според завета им

От: Стандарт -
771
Премиерът за Априлци: Да живеем според завета им
A
A
A

„Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си“, написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод 146 г. от Априлското въстание.

„Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество“, пише премиерът. „Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода“, пише министър-председателят.

Той допълва, че днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух. „На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!“, казва още в поздрава си премиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички