Премиерът на разпит. Носи списък с 19 имена

Това е излишен пиар, заяви Петков

Премиерът на разпит. Носи списък с 19 имена | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков отиде в Прокуратурата със списък с 19 имена. Екипът му е събрал информация за хора, част от публичното пространство през последните години. Министър-председателят обясни, че не приема разпита като натиск, а е излишен пиар.  

„Това са изцяло имена, които знаете много добре. Добавили сме хора като Маджо - доста известно име. Както и други от този сорт - имаме Таки, Петьо Еврото. Това са само личности, които са отдавна в публичното пространство. Показвам на прокуратурата публичните данни”, уточни той.

„Съжалявам, че прокуратурата има нужда изпълнителната власт да носи допълнителна информация и иска доказателства. Тук съм да предам всичко, което е в моите ръце. Тези хора не са от днес или от вчера. В момента са 19 човека - крайният списък, който съм донесъл. Една прокуратура би трябвало сама да си напише домашното и да се сезира. Ако има нужда от помощ - тук съм. Разпитът е излишен пиар”, заяви той.

Премиерът беше категоричен, че не е в Прокуратурата, за да казва кой е виновен и кой не. „Въпросът е дали Прокуратурата е направила всичко възможно, за да сме сигурни като общество, че имаме правосъдие. Дали всички стъпки, които се е изисквало, са направени”, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай