Премиерът: Залата в Бургас готова до 1 година

Премиерът: Залата в Бургас готова до 1 година | StandartNews.com

Дават 100 хил. лв. на параолипийците

"Радвам се, че днес заедно с кмета Йорданка Фандъкова открихме реконструираната зала „София" в столицата. В момента правим сериозен ремонт и на други зали като „Фестивална", а в Бургас залата трябва да е готова до една година. Полагаме огромни усилия за реализирането на проекти в сферата на спорта, с които да допринесем за осигуряването на по-добри условия както за професионалните спортисти, така и за желаещите да практикуват най-различни спортове". Това обяви във Фейсбук  премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес преряза лентата на обнвената зала. 

За гимнастиците сме обещали 1,6 млн. лв. за зала „Раковски". Във волейбола направихме доста зали и вече се проведоха големи международни първенства. Правим на над 15 стадиона тревни настилки, писти и т.н. За сряда подготвям постановление да дадем още 100 000 лв. на министерството на спорта за параолимпийците, за да се наградят тези хора за усилията, които са положили. Ако не бяха грешни решения, заради които трябва да се платят 2,5 млрд. лв. за казуси като АЕЦ „Белене", както и 3,7 млрд. лв. за КТБ, много други неща можехме да направим не само в сферата на спорта. Нека всички, които говорят за статукво или предлагат по-добри идеи, да излязат и да кажат какво са направили по предложенията си, а не само да питат какво още ние ще направим.

Проектът за обновяването на зала „София" се състои от 3 части – изпълнение на ЕСКО договор за енергийна ефективност, вътрешен ремонт и подмяна на спортни съоръжения. Общата стойност на съоръжението е 1,8 млн. лв. Обновената зала разполага с 560 седящи места, размерът на игралното поле е 37-35 м, а за целогодишната ѝ поддръжка ще са необходими близо 35% по-малко разходи. Зала „София" ще се използва за тренировки по тенис, бадминтон, бокс, художествена гимнастика, фехтовка, както и е подходяща за всички бойни спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай