Премиерът: Ще инвестираме повече в сигурността

Премиерът: Ще инвестираме повече в сигурността | StandartNews.com

Могат да започнат да режат пари от оперативните програми заради сигурност. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на  откриването на новата площадка за отпадъци в регионалното депо край аксаковското село Въглен.

Премиерът и всички присъстващи гости почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при терористичните атаки в Париж. Премиерът посочи, че по отношение на сигурността всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт. По думите му, в момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение.

Министър-председателят заяви, че предстои да се катализират доста процеси за повече сигурност, като ще бъдат инвестирани повече средства в тази сфера. По думите му, това е притеснително, защото заради инвестициите в сигурността могат да бъдат отрязани пари от оперативните програми. Кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Комисията няма.

 Това много ме притеснява, каза Борисов и изрази надежда, че това няма да се случи. Първата завършена клетка на новото депо за отпадъци край село Въглен ще бъде в експлоатация 5 години. В нея ще се депонират отпадъците от три общини – Варна, Аксаково и Белослав. Над 350 млн. лв. сме дали за пречиствателни станции и съоръжения край морето за една година, каза Борисов по време на официалната церемония за откриването на новото депо за отпадъци край село Въглен. Премиерът каза още, че днес във Варна влизат 76 млн. лева, като уточни, че 28 млн. лева са средствата за депото за отпадъци, а 48 млн. лева са за пречиствателна станция на „Златни пясъци", която да заработи през новия туристически сезон

По думите му в момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение. 

Относно това дали подкрепя изявлението на президента, че Русия води хибридна война срещу България, Борисов каза: "Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате и че на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия".

Бойко Борисов и Радан Кънев имаха кратки преговори за коалиционното управление на страната и Варна, но не дадоха изявления след тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай