Преговорите за правителство: Има диалогичност, няма високомерие

Провеждането на срещи между експертните групи на партиите ще започне още идната седмица

Преговорите за правителство: Има диалогичност, няма високомерие | StandartNews.com

Провеждането на срещи между експертните групи на „Продължаваме Промяната”, „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ” ще започне още следващата седмица, съобщи пред Нова телевизия Борислав Сандов от ДБ.

„Уточнихме се, че трябва да видим кои са групите и темите. Иначе, ако тръгнем по всяка тема, може да стане твърде много. Идеята е да се покриват всички, но да бъдат групирани в определени работни групи, които да не са чак толкова много на брой”, уточни той.

По думите му подходът при преговорите е „много различен”, както и отношението. „Има реална диалогичност, няма високомерие. Няма: „Елате при мен, аз тук нещо да ви кажа”. Напротив, те ходят при останалите - те са добронамерени, не поставят червени линии и се опитват от наша страна да няма такива”, коментира още Сандов.

Той обясни още, че намерението и целта е да има изключително подробно споразумение, което да бъде подготвено публично, за да се избегне съмнението за задкулисие. „Ако останалите политически партии, с които ПП води разговори, са съгласни на такъв процес, предполагам, че те или ние заедно ще призовем да ни се даде време, в което да успеем да съставим подробно коалиционно споразумение. Това е важно, защото е гаранция за стабилност в следващите месеци”, уточни представителят на ДБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай