Представители на МГЕРБ се срещнаха с еврокомисар Рединг

Представители на МГЕРБ се срещнаха с еврокомисар Рединг | StandartNews.com

София. Младите хора в България не приемат свободата и мира за даденост, както някои от техните връстници в западна Европа. Това заявиха представителите на Младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) по време на среща със заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг. В рамките на посещението на Рединг в София във връзка с провеждането на граждански диалог за бъдещето на Европа се включи и председателят на МГЕРБ и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова.

От МГЕРБ коментираха пред еврокомисар Рединг, че голяма част от протестиращите днес са предимно млади хора, които настояват за повече морал и върховенство на закона. Според младежите от ГЕРБ българските граждани помнят прехода на страната и оценяват свободата да пътуват, мислят, избират и изказват позиции, нещо от което са били лишени техните родители, живели зад „Желязната завеса". Именно поради тази причина нашето общество е много чувствително, когато демократичните ценности и принципи, не биват споделяни от хората, които вземат решенията, казаха още младежите пред зам.-председателя на ЕК.

Като млади хора, които искат да се развиват и останат в България, от МГЕРБ подчертаха необходимостта от ценностна система, правила и върховенство на закона и се обявиха срещу цялостния начин на мислене и действия на управляващите в момента, които не отговарят на очакванията на гражданското общество. Младежите от ГЕРБ приветстваха инициативата на комисар Рединг за диалог с гражданите и дебат за Европа, който трябва да е неизменна част от дневния ред на управляващите в страната, защото бъдещето на Европа минава през бъдещето на България. Подчертаха и ролята на младите да водят дебата за бъдещето на ЕС, за да може Европа да излезе от кризата по-силна, по-обединена и по-конкурентна. Като голямото предизвикателство определиха от МГЕРБ предстоящите евроизбори през 2014г. и постигането на високи нива на активност в страните-членки. За да се постигне това, гражданите трябва да разберат и повярват, че техният глас има значение в Европа чрез решенията, които се вземат в Европарламента, подчертаха още младежите.

От своя страна комисар Вивиан Рединг изрази подкрепата си към гражданското общество в България и нуждата от ясни правила, предвидимост и върховенство на закона, за да може българите да виждат своята перспектива в родината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай