Предложиха увеличение на заплатите в СОС

Предложиха увеличение на заплатите в СОС | StandartNews.com

София. Месечното възнаграждение на общинските съветници да се уеднакви с минималната работна заплата у нас за съответния месец. Това предложение ще бъде разгледано от Столичния общински съвет /СОС/ на заседание на 23 януари.

Вносители на предложението са Искра Ангелова и Орлин Иванов от парламентарната група на ГЕРБ в СОС и Милка Христова, председател на групата на БСП в съвета, предаде бТВ.

В момента заплатите на общинските съветници са под минималната работна, а съветниците не могат да бъдат осигурявани спрямо доходите, които получават.

С изменението на Закона за местното самоуправление и местната администрация става възможно заплатата на общинските съветници да бъде съотносима към възнаграждението, което получава председателя на съвета.

В доклада на вносителите се посочва, че работата в общинския съвет "не е допълнително занимание, за което са необходими само няколко часа седмично. Работата в съвета отнема сериозен брой часове на месец и затруднява работата на съветниците в държавния или частния сектор", посочват вносителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай