Предлагат ли постове на Каримански, за да се откаже от БНБ?

Депутат от ПП го попитал в кафето

Предлагат ли постове на Каримански, за да се откаже от БНБ? | StandartNews.com

Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната” се е видял в кафето с кандидата на ИТН за управител на БНБ Любомир Каримански и го е попитал какво мисли за това да е предложение за представител на България в Световната банка. Това каза в ефира на Нова телевизия самият Сабрутев, който коментира казуса с избор на шеф на БНБ.

Той обаче обясни, че не бил предлагал постове на Любомир Каримански. "Направих предложение за излизане от ситуацията", посочи Сабрутев. 

"Дискутирахме възможността коалицията да излезе с нова кандидатура, която да обедини коалицията. Той каза, че трябва да говори със Слави Трифонов и с Тошко Йорданов", обясни депутатът от “Продължаваме промяната”.

Сабрутев беше категоричен, че от "Продължаваме промяната" са търсили най-подходящия кандидат - с отлича теоретична и практическа подготовка. Той отрече да е имало предварителна уговорка Каримански да заеме поста на шеф на БНБ и заяви, че нямат съмнение за професионалните му качества. “В публичното пространство се вид информация, която е леко притеснителна”, каза Сабрутев. Сабрутев подчерта, че оттеглянето на кандидатурата на Гюров е станало, за да не оставят избора в ръцете на опозицията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай