Правосъдният министър остава без заместници засега

Правосъдният министър остава без заместници засега | StandartNews.com

София. „Не успяхме да подготвим кандидатурите на заместник -министъра на правосъдието. В едноседмичен срок се надяваме те да са завършени. Що се отнася до съдия Адамова, която авансово получава атаки, бих искал да коментирам единствено принципно положението. Просто да си говорим за това кой, чий син е, е срамно". Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов преди извънредното заседание на ВСС днес.

"Продължаваме да водим разговори. Струва ми се, че това ровене и опити за атака в министерството на правосъдието не знам, дали не отива твърде далеч", категоричен бе Иванов.

"Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора, заради родителите им. Ако някой има някакви факти за конкретен съдия, които го уличават в негови действия, това е един разговор", каза той.

Попитан, дали ще се наложи още едно извънредно заседание на ВСС, той обясни, че ще види в какъв срок ще бъдат назначени и дали хората ще бъдат магистрати.

"Работим по съставянето на екипа. Тези атаки няма защо да крием, плашат хората, поставят въпроси затова, дали ще могат да издържат и да се работи в такава атмосфера, обясни правосъдният министър.

Попитан, дали остава без заместници за сега, Иванов отговори: „Да, оставам да стърча като гръмоотвод на ваше разположение. Нищо не можем да обявим, водим разговори. Моля нека нещата да вървят по някакъв ред".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай