Правителството отпуска още средства за параолимпийците

Правителството отпуска още средства за параолимпийците | StandartNews.com

Допълнителни 100 000 лв ще бъдат отпуснати от правителството за българските параолимпийци участвали на параолимпиадата в Рио. Това обяви днес премиерът Бойко Борисов. "Разговарях с финансовия министър Влади Горанов и за сряда подготвям постановление да дадем още 100 000 лв. на министерството на спорта за параолимпийците, за да се наградят тези хора за усилията, които са положили, обяви премиерът при откриването на реновираната зала "София". Той останал впечатлен от египтянинът Ибрахим Амату, който на параолимпиадата в Рио игра тенис на маса, като държеше ракетата със зъби, а си подхвърляше за сервис топчето с крак.

Тепърва предстои среща на параолимпийците с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, за да се уточни как ще бъдат разпределени парите. Както е известно ММС дава едни от най-високите премии в света за параолимпийците. В подкрепа на това е и факта, че участникът ни на параолимпиадата в Барселона 1992 Георги Секеларов взима пожизнена пенсия от тотото в размер на 5922 лв. Най-високата месечна пенсия за борецът Ангел Кремов, 5-кратен медалист от дефлимпикс пък е 5418 лв.
В същото време Ваня Гешева (кану каяк), която е с пълен комплект медали от олимпийски игри в кану-каяка от Сеул 1988 и сребро от Москва 1980 взима на месец от тотото 4536 лв. Единствените ни двукратни олимипйски шампиони в борбата Боян Радев и Петър Киров взимат месечно по 2520 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай