Правителството дава пари за ремонти на 15 училища

Правителството дава пари за ремонти на 15 училища | StandartNews.com

Хасково. Премиерът Бойко Борисов откри обновеното с пари от правителството училище в Ивайловград и обеща да издейства пари за още 15.

Министър-председателят, който беше придружен от образователния министър Сергей Игнатов и  икономическия Делян Добрев, пристигна в пограничната община за церемонията в СОУ „ Христо Ботев“ точно по обед. Заедно с тях беше и шефът на НИМ Божидар Димитров. В Деня на съединението те прерязаха лентата на отреминтираното крило на единственото в общината средно общообразователно школо.

Ремонтът на част от сградата се наложи след като през 2008 година зданието се разцепи заради свлачищни процеси в района. За реновирането му Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 1, 5 млн. лв. Средствата са най-голямата инвестиция, правена от правителството в района на Ивайловград през последните 30  години, обяви кметът Диана Овчарова. 

Премиерът Бойко Борисов  се ангажира да  издейства държавни пари за отремонтирането и на другото крило на училището. Той обеща, че сумата няма да е по-малко от 250 000 лв. На свой ред образователният министър Сергей Игнатов пък обяви, че преди ден са разписани средства за нови 15 училищни ремонти в страната. Стойността за реновирането на всяко едно е около 70 000 лв.

50 000 лв. годишно ще влизат в бюджета на общината от концесиите за добив от кариери. Постъпленията са в следствие на стопирането на незаконната дейност  в района, с която общината се опитваше да се справи 20 години, коментира министърът на икономиката Делян Добрев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай