Правителство или избори? Даниел Митов разкри какво искат ГЕРБ и ПП

Той уточни, че срещата във вторник не е начало на коалиционни преговори

Правителство или избори? Даниел Митов разкри какво искат ГЕРБ и ПП | StandartNews.com

ГЕРБ смятат, че "Продължаваме промяната" не са сериозни в желанието си за разговори за политики и преговори за кабинет, а предпочитат да се отива на нови избори. Това стана ясно от интервю за бТВ на депутата от ГЕРБ Даниел Митов.

„Ако не искаха избори, нямаше да казват: „Няма да подкрепим първия мандат." Откъде накъде? Може първият мандат в един момент да се окаже много ползотворен. Защо, откъде накъде няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, който ще се окаже ползотворен“, попита заместник-председателят на ГЕРБ.

Той уточни, че срещата във вторник не е начало на коалиционни преговори.

„Надявам се на тази среща  да се говори сериозно, а не с клишета и пропагандни небивалици“, допълни Митов.

Той обвини представителите на втората партия в Народното събрание, че говори с „опорки от предизборната кампания“. Като пример даде твърдението за постигнат голям икономически растеж по време на кабинета „Петков“.

„Когато хората са те изпратили в парламента, си длъжен да направиш всички усилия в посока на това да има правителство. Аз съм убеден, че зрелите партии в българския парламент, тези, които знаят какво е демокрация, какво е законодателство, какво са институции, как функционират те помежду, ще направят всичко възможно, за да стигнем до все пак някакъв приемлив момент за съставяне на правителство“, коментира Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай