Пращаме оръжие за Украйна. Разпада ли се коалицията?

Ето какво казаха Петков и Василев

Пращаме оръжие за Украйна. Разпада ли се коалицията? | StandartNews.com

България ще изпрати военно-техническа помощ на Украйна. Това категорично заяви няколко пъти премиерът Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната", на първия брифинг на управляващата партия. Тя бе прясно учредена седмица преди Великден.

Депутатите на ПП ще гласуват за тази помощ в пленарната зала, заяви Петков. "За" военна помощ за Украйна са още Демократична България и Има такъв народ. БСП обаче е категорично против. Корнелия Нинова няколко пъти заяви, че социалистите излизат от властта, ако България изпрати и един патрон за Украйна. Представител на БСП не участва в делегацията на Кирил Петков, която днес заминава за Киев.

Кирил Петков и Асен Василев няколко пъти избягаха от отговор на въпроса дали коалицията ще се разпадне, ако парламентът гласува за оръжие на Украйна. Накрая Василев заяви, че оставането в нея или не е въпрос на решение и избор на БСП.  

България не е и няма да бъде васален придатък на никого. Ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар, заяви с патос Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай