Посрещнахме Медведев с "Велик е нашият войник" /СНИМКИ, ОБНОВЕНА/

Двамата премиери отидоха на среща на 4 очи

Посрещнахме Медведев с "Велик е нашият войник" /СНИМКИ, ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ФОТО РИА НОВОСТИ, Канал 3

Точно в 15 ч. премиерите на България и Русия Дмитрий Медведев и Бойко Борисов пристигнаха на площада пред  катедралния храм „Св. Ал. Невски”, където започна официалната церемония по посрещането на руския премиер. Т о се състоя пред паметника на Незнайния войн. Докато двамата министър-председатели приемаха гвардейския караул, почетният оркестър изпълни подпури от най-великите песни, възхваляващи  бойната слава на България. Първата от тях беше „Велик е нашият войник”.

ВИЖ ОЩЕ: Преговорите с Медведев: Газ, храни и още туристи

Борисов и Медведев чуха химните на България и Русия, след което българският премиер представи делегацията от наша страна, която ще участва в преговорите. Сред тях бяха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която Медведев поздрави първа. В делегацията са още вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на енергетиката Теметужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на туризма Николина Ангелкова и на труда и социалната политика Бисер Петков.

Съставът на българската делегация недвусмислено говори, че основна тема на разговорите ще са икономическите отношения България – Русия. Присъствието на Томислав Дончев и Теменужка Петкова пък показва, че разговорите с Русия са особено важни затова и двамата не присъстват на голямата среща в ЕС на министрите на енергетиката и телекомуникациите, която тече в момента.

Под звуците та траурния марш „Българийо за тебе те умряха” Медведев поднесе венец и се поклони пред паметника на Незнайния войн. Българският премиер Борисов с прекръсти.

След това двамата се отправиха за срещата на 4 очи в Министерски съвет. Медведев се качи в Мерцедес „Пулман”, който е най-тежкият брониран клас на компанията. Около него имаше поне 30 души охрана.

Снайперисти от спецчастите на вътрешното министерство дежурят от сутринта на ключовите места в София, по които преминава руската делегация начело с Дмитрий Медведев. От рано сутринта основните пътни артерии в столицата, по които ще мине кортежът на високия руски гост, са отцепени от полицията. Мерките за сигурност обаче не създават проблеми за софиянци в ранния следобед, защото градът е почти пуст заради трите празнични дни.

По-късно днес Медведев ще има срегща на 4 очи и с президента Румен Радев.

Очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай