Попова не смята да се кандидатира за президент

Попова не смята да се кандидатира за президент | StandartNews.com

Ключова дума днес е стабилността в държавата, изтъкна тя

Вицепрезидентът Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент на предстоящите избори в страната. Това стана ясно от нейни думи в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", отговори Попова на въпрос дали има намерения да се кандидатира.

Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава, обясни тя.

Проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото, обясни Попова. И изтъкна, че говори за "насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики".

"На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа", заключи вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай