Вторник,

Политолог:При ГЕРБ винаги има финансова стабилност

От: Рачо Рачев -
153
Политолог:При ГЕРБ винаги има финансова стабилност
A
A
A

"Винаги имаме една финансова стабилност, която ни се дава при управлението на ГЕРБ. Но оттук-нататък идва следващата крачка – реформите. Винаги една криза се преодолява само ако има доверие към институциите и правителството", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова по време на дискусия, организирана от СДС.

Относно състоянието на десните формации, тя каза, че всяко разделение е грешно. Обединението е правилният ход, обяви Христова.

"Най-голямата партия е ГЕРБ, учеща се да бъде дясна. Тя е самодекларирана и призната отвън като дясна и се стреми да се позиционира максимално близко (до дясното - бел. ред.). Втората е СДС. Тук няма никакъв въпрос. Третата е ДСБ, която отсъства. Това е изключително лош знак за ДСБ. ДСБ попадна в една много объркана формация, която, опитвайки се в шареността на посланията, да намери себе си. ДСБ имаше временни успехи в София. Самото ДСБ разчитайки на старата градска десница, им остават едни силно либерални избиратели, които са от типа на дошли млади момчета и момичета с амбиция да се развиват в София, движещи се с колела и ранички. Това не са десните избиратели, а прагматичните и идеологически изчистени", анализира тя.

Христова разкри, че има хора от ДСБ, които се вливат в КОД на Петър Москов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички