Политолог посочи големия минус на Кирил Петков

Той няма харизмата на Борисов или Симеон

Политолог посочи големия минус на Кирил Петков | StandartNews.com

"Партиите в повечето случаи са лобистки групи и проблемите не са чисто политически, а културно образователни. Партиите в момента нямат политическа основа".

Това заяви политологът Мария Пиргова пред BGonAir. Според нея "Демократична България" също е започнала предизборна кампания. 

"В България имаме традиция партиите да се персонализират. Говорим за формациите на Слави Трифонов, на Христо Иванов и т.н. Търси се харизматичната личност, а след това идеологиите, които се предлагат.

Аз не мисля, че Кирил Петков ще се яви като такава - от типа Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов. Той трябва да се прояви като отборен играч.

Партиите разбират, че трябва да избегнат догматизма и синия болшевизъм, за да съставят правителство. След връщането на мандата на БСП ще видим силна пиарска кампания от страна на Бойко Борисов и той ще бъде прав, когато каже, че не са успели да направят кабинет.

"Проект на Кирил Петков и на Асен Василев е възможен след президентските избори, защото настоящите партии показват, че са неспособни да се формира редовно правителство", каза още политологът.

Гражданите не се изморяват от избори, а защото не могат да припознаят нищо ново в партиите. Те са на ход и трябва да предложат нещо ново на хората", допълни Пиргова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай