Политолог с отровна прогноза за кабинет. Какво ни чака

Трябва да се мисли какво да се каже преди да се каже.

Политолог с отровна прогноза за кабинет. Какво ни чака | StandartNews.com

Един от проблемите в последното управление, включително и в момента, е, че те не успяха да кажат какво стои зад принципите. Нулева толерантност към корупцията е чудесен принцип, само че ние не видяхме законодателна програма и конкретни политики, които могат да отговорят на този принцип.

Това коментира пред Нова тв политологът Христо Панчугов. 

Оттам и разговорът за това как правим стабилно 6-месечно мнозинство, което да работи за нулева толерантност към корупцията е невъзможно. Минаваме на другите ниво - с този и този лидер не можем да преговаряме, но ако депутатите подкрепят, тогава можем да преговаряме.

Това е нон сенс. Няма ситуация, в която казваш, че са ти важни политиките, би подкрепил дадени политики, но не харесваш Слави Трифонов. Това още от самото начало блокира процеса и прави невъзможни разговорите, посочи той.

Оттук шансът да отидем на предсрочнин избори е изключително голям. Вторият проблем е свързан с начина на говорене, допълни той.

Трябва да се мисли какво да се каже преди да се каже. Дари да видим някакво мнозинство, то ще е нетрайно и няма да оцелее дори и шест месеца, посочи политологът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай