Политик от Скопие скастри Османи, неудобен въпрос

Предложение от Петър Колев

Политик от Скопие скастри Османи, неудобен въпрос | StandartNews.com

„Къде е македонският вътрешен министър, когато има пребит негов гражданин. Срамува ли се от нещо, крие ли нещо, или може би оправдава това поведение. Започваме да си задаваме ключови въпроси дали това поведение на Османи не е кризисен пиар“, каза в ефира на bTV Петър Колев, лидер на „Граждански демократичен съюз“ в РСМ. 

„Тези послания искрени ли и ако са, с тях трябва да се заемат главният прокурор и вътрешният министър. Кога ще видим първият осъден в Северна Македония и вкаран в затвора, защото е извършил агресия срещу нещо българско“, попита още Колев. 

Изказванията му са по повод побоя над българина Християн Пендиков в Охрид. 

„Вместо агресия, предлагаме решение – диалог с македонските институции, който повече от две години активно се избягва. Предлагаме диалог с европейските институции. Някой в Скопие не разбира, че Северна Македония все още не е започнала преговори в ЕС. Тя не е отворила нито една глава от преговорния процес. В момента Северна Македония сама си слага вето“, каза още Петър Колев. 

Той коментира и законовите промени, според които културните клубове в РСМ не могат да имат „спорни имена“.

„Нито една от българските организации в Северна Македония няма никакво намерение да променя името си, да се поддава на този шантаж и натиск и на тази безпрецедентна агресия. Това е единствената държавата в Европа, където се приема закон с обратна сила за забрана на неправителствени организации. Това го има само в руската федерация и в РСМ“, каза Колев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай