Четвъртък,

Погасяваме ипотечните кредити предсрочно

От: Администратор -
3882
Погасяваме ипотечните кредити предсрочно
A
A
A

София. Ипотечните кредити ще могат да се погасяват предсрочно при малка такса. Това решение бе прието на първо четене от депутатите днес.

"Във връзка с таксата за предсрочно погасяване на кредитите, която касае ипотечните кредити, изискването за такива такси трябва да е свързано с максимален срок от до една година. Второ - ние искаме тази такса за предсрочно погасяване да слезе на равнището от нула до един процент, тъй като считаме, че сегашната практика позволява тези такси да бъдат около и над пет процента в някои банки. Фактически правят кредитополучателите крепостно обвързани с определена банка, което ограничава пазарната конкуренция." Така депутатът от БСП Румен Гечев обясни принципа на промяната.

Парламентът реши още институциите, извършващи обмяна на валута или сделки с финансови инструменти, да се регистрират само в Националната агенция за приходите като обменни бюра.

Те ще бъдат лицензирани от Комисията за финансов надзор като инвестиционни посредници, но няма да подлежат на регистрация в Българската народна банка.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички