Плевнелиев: Ще преодолеем болката и страха

Плевнелиев: Ще преодолеем болката и страха | StandartNews.com

"Силата на демократичното общество е, че то преодолява болката и страха. Ценностите на върховенството на закона, на човешките права и свободи и на уважението към различния са по-силни от страха и омразата".

Това пише държавният глава Росен Плевнелиев в съболезнователното си послание до Посолството на Кралство Белгия у нас. Президентът посети дипломатическото представителство, където отдаде почит на жертвите на терористичните атаки в Брюксел на 22 март, съобщи пресценътра на президентството.

„Гордеем се, че сме достоен член на ЕС, солидарни сме в този труден за Европа момент. Трябва да покажем, че силата на демократичните общества е в способността ни да преодолеем болката и страха", каза държавният глава, който поднесе съболезнования на посланика на Кралство Белгия у нас Аник Ван Калстър.

„Когато е атакувана, Обединена Европа може да даде само един отговор – да продължим да правим това, което сме правили досега и да го правим още по-добре. Няма да се поддадем на болката и страха и да изменим на своите ценности", категоричен е държавният глава.

„Ние, българите, сме солидарни. Трябва да продължим напред и да не променяме собствения си начин на живот, защото това ще означава, че терористите са спечелили", убеден е Плевнелиев. Държавният глава призова за подобряване на взаимодействието между службите на държавите от ЕС, за да подобри Съюзът антитерористичните си способности. „Няма съмнение, че само заедно можем ефективно да се борим срещу тероризма", вярва държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай