Плевнелиев иска България да подобри имиджа си

70% от успеха се дължи на добра комуникация и на доверие - тук България има проблеми, каза президентът

Плевнелиев иска България да подобри имиджа си | StandartNews.com

Вашингтон. Президентът Росен Плевнелиев, е на мнение, че България трябва да работи повече за подобряване на имиджа си. Страната не заслужава имиджа си по отношение на корупцията и престъпността, заяви той по време на посещението си в САЩ. Президентът обясни, че опитът му в бизнеса го е научил, че 70% от успеха се дължи на добра комуникация и на доверие и тук България има проблеми.

По време на форум във Вашингтон, посветен на трансатлантическата връзка в Новата ера, Плевнелиев отново припомни, че европейски политици разчитат да повишат рейтингите си като говорят против българите и ги определят като заплаха за социалните им системи. Същевременно в тези държави живеят наши сънародници, които плащат данъци, осигуровки или такси за обучение, напомни президентът и отново подчерта, че страната ни трябва по-активно да показва успехите си.

Според държавния глава България и регионът имат голям потенциал за развитие, който не трябва да бъде пренебрегван. Росен Плевнелиев припомни, че в близкото минало българските стоки са били добре познати на пазарите в Близкия изток и Азия и днес именно тези пазари проявяват голям интерес към страната ни.

„Българската нация е скромна и консервативна, постигнали сме всичко със собствени сили и никога не сме разчитали някой да ни помага. Знаем проблемите си, не ги крием и работим за тяхното решаване. Имаме ясни приоритети и знаем как да ги постигнем", каза още Плевнелиев, цитиран от пресслужбата на президентството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай