Плевнелиев: Грозното лице на тероризма не ни подмина

Плевнелиев: Грозното лице на тероризма не ни подмина | StandartNews.com

София. За съжаление грозното лице на тероризма не ни подмина, на 18 юли тази година страната ни дръзко и грубо беше подложена на терористично посегателство. Това каза президентът Росен Плевнелиев на откриването на 10-ата юбилейна конференция на тема „Сигурността в Югоизточна Европа 2012”.

Атентатът на летище Сарафово ни шокира със своята бруталност. Тази атака няма да бъде забравена, а подобна жестокост няма да бъде толерирана. Рано или късно извършителите и поръчителите ще бъдат разкрити и справедливо наказани, подчерта държавният глава.

В защитата на сигурността ние трябва да бъдем интегрирани глобално, но да бъдем ефективни и силни локално, каза президентът. Той отбеляза, че конференцията съвпада с годишнина от атентата в Ню Йорк преди 11 години. „11 септември е началото, белязало основните характеристики на съвременната среда за сигурност. След тази дата международните отношения и света са много по-различни и всички ние осъзнаваме опасността и последствията от съвременния тероризъм”, заяви Плевнелиев.

В началото на конференцията с едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите при атентата на летище Сарафово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай