Плевнелиев в гореща прогноза за отношенията Радев – Петков

Вещае предсрочни избори. Кой ще ги спечели?

Плевнелиев в гореща прогноза за отношенията Радев – Петков | StandartNews.com

Гореща прогноза за отношенията президент – премиер направи държавният глава (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Румен Радев ще подложи динена кора на Кирил Петков, заяви Плевнелиев в интервю за БНТ.

Президентът Плевнелиев определи ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като най-голямата грешка на премиера и прогнозира: “От това действие на Кирил Петков следва война в проевропейските и продемократичните сили в България, следва брутално противопоставяне. Това означа, че ние ще имаме избори тази година и ще спечелят крайнолеви, популисти, русофили - три нови подобни проекти вече загряват. Президентът Радев ще бъде този, който ще подложи динената кора на Петков или ще паднат от корупция дотогава.". По думите му съветниците на президента Румен Радев обикалят страната, Мая Манолова и Стефан Янев също загряват.

"Свидетели сме на ситуация, с която Петков вече написа история. Крайно недостойно действие. Пораженията тепърва ще станат известни”, каза още Плевнелиев.

"Финландия и Швеция разбраха, че свободата на Украйна е свобода за Европа", каза още той по темата за войната.

"Не е важен командърът, а какво качество и какви технологии имаме. Имаме радари на 50 години... Всичко това превърна Черно море в бойно поле на мини", коментира Плевнелиев.

Премиерът и президентът наясно ли са, че ЕС взе решение да достави решение на Украйна с 500 млн. евро?", запита Росен Плевнелиев. "Затова трябваше да има предно присъствие на НАТО у нас, каквото и Кирил Петков, и Румен Радев отказаха", добави той.

Според Плевнелиев ако Украйна падне, Балканите могат да бъдат дестабилизирани. „Очевидно правителството беше изненадано и да кажа, че е на обратното мнение за взимане на лизинг на Ф-16. Кой в България ще повярва на президента, който допреди време бранеше МиГ-29. Жалко е цялото това изчегъртване и противопоставяне“, коментира още Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай