Плевнелиев издаде голяма тайна за Борисов. Сравнението

Кои са големите ходове на бившия премиер

Плевнелиев издаде голяма тайна за Борисов. Сравнението | StandartNews.com

Президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев коментира пред БНР кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски.

"Уникален доктор, хирург, дал е живот на хиляди хора, спасявал човешки съдби – абсолютен професионалист. Не мога да приема тезата, че е зависим – не, той не е зависим. Това е човек на световно ниво, който взима отговорно и самостоятелно своите решения. Ще видите по проектокабинета, който той ще представи – това ще бъде поредното доказателство, че търси експертност, търсят се хора, независими, които могат".

Плевнелиев не пропусна да похвали и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Борисов е натрупал мъдрост да даде крачка назад, да потисне собственото си его, да се поучи от собствените грешки, и да даде път на безспорни ерудити, хора с неопетнена репутация и смелост да направят нещо за държавата. Борисов има страхотен инстинкт за самосъхранение. Той е добър шахматист и вижда играта напред."

"Бойко Борисов много пъти през годините е давал път на независими хора, включително слагам и себе си в тази категория. Когато съм бил държавен глава, по никакъв начин никой не ми е диктувал от ПП ГЕРБ какво да направя или не. Много често сме имали тежки спорове с Борисов, но аз съм продължавал да работя в посоката, която считам, че е била правилна за България", допълни още Плевнелиев.

Според него шансовете за редовно правителство растат:

"Перфектно би било да имаме 5-те партии, които са системни, извън двете - "Възраждане" и "Продължаваме промяната", които да подготвят решение за форма на сътрудничество, дори с хоризонт от 1 година напред до местните избори. Шансовете за това растат. Ако не успеем от първия мандат, ще се направят всички възможни опити от третия.

Ако не излъчим работещо правителство и парламент, ние запокитваме България в дебрите на българския казан в Ада с бедност, изолация и геополитическа промяна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай