Пъкленият план на Ал. Морфов. Разкри го Копринка Червенкова

Режисьорът ползвал помощна на Минеков

Пъкленият план на Ал. Морфов. Разкри го Копринка Червенкова | StandartNews.com

Режисьорът Александър Морфов е имал пъклен план как да махне Велислава Кръстева от Народния театър с помощта на бившия министър на културата Велислав Минеков. Това разкри дългогодишният главен редактор на вестник “Култура“ Копринка Червенкова в интервю за БНР.

Според нея, ако Минеков е бил оставен като министър във втория кабинет на Гълъб Донев, той веднага е щял да уволни директора на театъра Васил Василев, а след това - да назначи за временно изпълняващ длъжността Александър Морфов. Той пък веднага щял да се освободи от Кръстева и да се признае за победител.

Това щеше да е неговата цел, а не да се бори с конкурс да стане директор, защото вече има два мандата зад гърба си, а по време на единия от тях щеше да провали 100-годишния юбилей на Народния театър, затова и беше уволнен, припомни Копринка Червенкова.

 Тя смята, че скандалът с Народния театър е изял главата на Минеков, но той е започнал още назначаването на главния режисьор, което е било обещание на директора Василев още в концепцията му при участието му в конкурса миналата година.

Върнаха го в театъра, но нямаше всенародни тържества по този повод, припомня Копринка Червенкова.

Ако беше останал министър, Минеков щеше да уволни директора, как не знам щеше да го направи, сигурно незаконно,  но това щеше да се случи,  твърди тя.

Червенкова е категорична, че Велислава Кръстева не е назначена по политически причини.

Не мога да си представа, че ДПС са я сложили там. Била е заедно с Василев заместник-министър на културата преди време. Той е решил, че тя е ефикасна, това е моята хипотеза, каза журналистката.

На Морфов не му излезе пасианса, защото се намесиха около 50 артисти от Народния театър. Те отказаха да се съобразят с капризите на Морфов и разказаха ситуацията в театъра на президента, каза още тя.  

Според Червенкова последното видео, което се появи в социалните мрежи, е направено от хората на Морфов, пуснато е с благословията на режисьора, защото той няма интерес от замрял скандал и трябва да обслужва суетата си.

Скандалът вече затихваше, защото новият министър по никакъв начин няма да участва в него. Сега обаче скандалът вече се превръща в политическа дискриминация. И вече не се говори за махане на директора, а за махане на Морфов, заяви Червенкова като предположи, че това пак ще провокира приказките за „националното богатство Морфов“..

Единственият ход на директора Василев е да го уволни. Ако не – скандалът ще затихне и ще чакаме какво Морфов ще измисли, за да го вдигне отново, категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай