Пирински: Десните подмениха социалните дейности на Европа

Пирински: Десните подмениха социалните дейности на Европа | StandartNews.com

Радомир. "Десните подмениха социалните дейности на Европа и се насочиха към засилено икономическо управление, чрез орязване на бюджетите на държавите, с аргумент, че трябва да стягат колана". Това заяви кандидатът за евродепутат Георги Пирински на среща с граждани в Радомир. „Дясното управление на Европа наля над един трилион евро в частните банки и накараха хората да платят за това. Европа има нужда от нова политика, която да защитава интересите на работниците и работодателите", каза още Пирински. Според него има силно надигане на хората срещу политиката на отнемане на социални привилегии в Европа. „С победата на Мартин Шулц ще се сложи край на дясната политика на примката", добави той.

По въпроса със ситуацията в Украйна според него България трябва да настоява ЕС да вземе разумна позиция, както и да не прибързва със санкции. Пирински поиска да се изслушат внимателно гражданите на Украйна, да се поднови дипломатическият процес с цел да се стъпи на реалните интереси на всички страни в конфликта. Според Георги Пирински газта е интерес, който Русия иска да продава на Запада, Западът да купува, а Украйна да пренася. Кандидатът за евродепутат каза още, че САЩ търси политически натиск в Украйна, инсталирайки власт, която не харесва Русия. Това според него няма да доведе до нищо добро. Пирински заяви, че няма нужда да се засилва ролята на НАТО в Украйна.

На срещата в Радомир думата взе и кандидатът за евродепутат Стоян Ташков. Според него Европа за нас е мащеха и това е така, защото тя се управлява от десните. Според Ташков дясната политика пренасочва всички пари там, където е печалбата. „Ако тази политика пари да отиват при пари продължи, нямаме шанс", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай