Петков: Необходимо е хигиенизиране на БСП

Петков: Необходимо е хигиенизиране на БСП | StandartNews.com

София. Неизвестен кръг в БСП взима кадровите решения. Сега е необходимо хигиенизиране на БСП.

Това заяви пред бТВ бившият вътрешен министър и депутат от левицата Румен Петков от БСП. "Смяната на ръководството е закъсняла, но без това няма как да мине. През 2009 г. загубихме катастрофално изборите, сега има опасност да не можем да проведем качествена кампания за изборите за Европейски парламент", заяви Петков.

"Икономически интереси, които са встрани от интересите на държавата и обществото, не могат да бъдат интереси на която и да е партия, защото знаем защо се създават партиите", обяви Петков. Дпоред него има странни и скандални уволнения. "Имаме поредица назначения, зад които не стои нищо професионално и ред уволнения, зад които също не стои нищо професионално. И нямаме отговори на въпросите кой назначава тези хора в държавата", заяви той.

Петков посочи даде пример с уволнението на шефа на ВиК Стара Загора, който е бил назначен от Асен Гагаузов. "Той беше оставен на поста от ГЕРБ и служебното правителство, а сега е уволнен от Красимир Янков, който прави и вътрешен преврат в партийната организация", коментира депутатът. Той похвали бившия директор, че е оглавявал едно от най-големите ВиК дружества и на практика е снабдил с вода Стара Загора.

"БСП на практика не е представена в МРРБ, кой взе решението за тази номинация за министър, попита Румен Петков. Не може да имаш Димчо Михалевски в групата и да го подмениш с човек на ГЕРБ и то от много ниско ниво", заяви Петков. Той смята, че "част от проблема на БСП е, че решенията не разширяват доверието на хората вляво. Не може да се назначи Петър Стоянович за министър на културата, който искаше да извади Никола Вапцаров от учебниците".
Петков включи в примерите си и Мартин Захариев, който бил от "гражданската квота със спорни имена, който обяснява защо ненавижда БСП, защо иска да бъде част от предишни политически проекти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай