Петков: МВР да не приема рапортите за напускане

Петков: МВР да не приема рапортите за напускане | StandartNews.com

МВР да не приема рапортите за напускане на полицаите. Това коментира пред БНТ заместник-председателят на АБВ Румен Петков, който коментира протетсите на униформените от последните дни.

Полицаите трябва да останат на страната на държавата, призова Петков и изтъкна, че премиерът Бойко Борисов трябва да обяви дали е бил в течение на плановете за съкращаване.

"Ако тези министри останат на постовете си, значи е съучастник. Ако обаче е зад гърба му, той трябва да бъде много категоричен в действията си. Трябва да реабилитираме държавността. Удара върху сигурността, удара върху самочувствието на служителите на МВР, МО и АНС е удар върху държавността и това трябва да се разбере", каза зам.-председател на АБВ.

"Ние трябва да сме наясно, че особено сега, когато имаме бежанска вълна, когато сме пред заплахата да останем без въдушна отбрана и т.н., да посегнеш по този начин...", смята той.

Полицаите имат правото на своя протест, но те са хора на дълга и честта, изтъкна Румен Петков. И уточни, че те трябва да се грижат за сигурността на обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай